6 gode råd, som får dit folie design til at holde godt.

Instruktioner til fiksering - den lange version.

 1) Start med at  lave en lille test. Læs instruktionerne og prøv dig lidt frem. Stryg nogle folie afklip på en gammel t shirt eller en stof rest. Øv dig lidt i kunsten at fiksere folie.

2) Husk at vask tekstilen først - uden skyllemiddel.

Det stykke tøj du vil fikserer motivet på skal være at 100% bomuld eller næsten 100%. Vask altid tøjet du vil sætte motivet på, så der ikke er en beskyttelseshinde på tekstilen. Husk brug ikke skyllemiddel da det også efterlader en hinde, som hindrer fiksering. 

3) Vend den blanke side op på folien.

Når du klipper dine motiver i tekstil folie så tjek en ekstra gang, at den blanke side vender op. Den blanke side er en "beskyttelses-side" man forsigtigt trækker af når motivet sidder fast og er kølet ned. Det er den "matte" side der har limen på. På nogle af folierne er den matte lim side hvid.

NB hvis du vender den forkert så sætter den sig bare på strygepapiret i stedet for på t-shirten - så du kan altid klippe en ny. 

4) Sørg for du kun tegner på et lag stof med marker. Læg altid et stykke papkassepap, et plastik omslag elle noget i den stil ind i t-shirten når du arbejder med Tekstil Point marker. Eller kommer du nemt til at farve igennem stoffet til det næste lag. Husk at marker skal tørre 30 minutter før du kan fiksere det.

5) Brug altid silikone strygepapir når du stryger for at fiksere.

Hvis du ikke har silikone strygepapir så kan du bruge bagepapir. Både når du fikserer folie og marker.

6) Fikser tekstil marker først - den skal have længst tid (varme *** på strygejernet). 

Marabu tekstil plus marker skal først tørre 30 minutter. Så kan du stryge det. Husk at dække til med strygepapir. Du skal stryge området forsigtigt i 3 minutter. Forestil dig et areal på 30x30 og stryg jævnt på dette i 3 minutter på høj varme *** - uden damp. Hvis stoffet er af 100% bomuld kan man også bage det i ovnen i 8 minutter på 150 grader.

NB Posca tusher kan også fikseres på samme måde som Marabu markerene.

7) Stryg forsigtigt på strygepapir og folien med middel varme ** - Tricket er at varme området op uden at "stå stille" med strygejernet.

Når du skal fiksere dit folie motiv så dobbeltjek, at du har den blanke side op. Varm stoffet op med middel varme** på strygejernet. Stryg i ca 15 sekunder.

Læg folie motiverne på og dæk med strygepapiret. Stryg forsigtigt over strygepapiret og motiverne i cirka 15 sekunder. Tjek om det sidder fast - hvis ikke stryg igen. Vær bare opmærksom på at flytte strygejernet rundt så det ikke gulner stoffet.

Bagefter skal det køle ned og så kan du pillet det blanke beskyttelses-papir af.

Er der nogle steder, som ikke helt har sat sig fast, så stryg en lille smule ekstra. Hold øje og pas på at folien ikke får for meget varme og smelter.

Til sidst skal du vende det rundt og stryge igen i 15 sekunder.

8) Vask med vrangen ud på maks 40 grader. Hvis noget går lidt løst kan du stryge det på igen - følg samme instruktioner som sidst. Men hvis du har fulgt disse instruktioner så sidder det sikker godt fast i mange vask.

 

 

 

Older Post Newer Post