Det sværeste ved at designe logo til en strandbar er også det bedste

Vores Logodesigner First-Movers siger, at det var super sejt at skulle eksperimentere sig frem til bomærke og skrifttyper, der virkede. Og det var en særlig optur, at det lykkedes at skabe noget flot og unikt! De fik en stolt følelse af at skabe deres helt eget design. Men det var en stor udfordring at gå fra at arbejde på computer til at arbejde i hånden og lave alting fra bunden.              

Det vil de gerne have mere af! 

I sommer sendte vi logodesign-æsker ud til vores First-Mover testteam bestående af drenge og piger i alderen 11 – 25 år - flest i vores teenagermålgruppe. Det var sommerens højdepunkt for os at få indblik i deres workshop-in-a-box oplevelse.

Vores First-Movers synes, at det sværeste i workshoppen også var det bedste. De synes det var svært at gå fra at lave ting på computer med mulighed for "delete", "cut and paste" og stort udvalg af skrifttyper, og så gå over til at skulle lave det hele i hånden. I hånden kan det hele ikke blive så perfekt. Og det var en god udfordring syntes de. De opdagede, at de kunne få det uperfekte og det enkle til at virke. Det er en anden måde at arbejde på, og de konstaterede også, at de selv skulle finde på alting. Det var både lidt svært og virkelig fedt. 

Når deres design lykkedes syntes de, at det gav dem en ekstra god succesfølelse. De kunne også godt lide at afslutte med at lave produktfoto, hvor de synes deres logo kom til live:  "jeg kunne rigtig nyde mit arbejde" som en sagde. Der blev de ekstra stolte af det de havde lavet. 

Det var virkelig fedt for os at få sat First-Movernes ord på det vi arbejder med. Her kan I se et par tilbagemeldinger fra nogle af pigerne:

"Jeg var vild med at lave photoshoot – man kunne rigtig få sit arbejde til at se fedt ud og nyde sit arbejde. Jeg synes det er rigtig godt, at det er en del af processen. Det var sjovt". kommende designstuderende.

Jeg synes det var meget fedt at lave ting, som jeg plejer at lave på computer med hænderne. Først føltes det som en begrænsning, fordi det er flere år siden jeg er holdt op med fx. at skrive i hånden. Men så fandt jeg løsninger, og så var det så overraskende, at det kunne blive rigtig godt. Tænk at jeg kunne lave noget så godt med mine hænder”. Pige 14 år.

Jeg synes virkelig jeg fik bekræftet at når verdenen bliver mere og mere digital, så har vi virkelig behov for at lave ting med hænderne. Og jeg synes også jeg oplevede, at der er en anden æstetik i det håndlavede...det analoge. Der er også en anden hurtighed. Du laver ting og afprøver ideer. Du kan ikke slette og slette. Du sætter stregerne, det bliver færdigt og så må du videre. Det er noget helt andet at sidde med det i fingrene. Man får også en helt anden tilfredshedsfølelse, fordi man skaber det med sine hænder. Man er nød til at arbejde med det enkle. Det giver et andet kick når det bliver godt.”. arkitektstuderende 25 år

"Jeg ville gerne lave mere af det her. Jeg vil måske gerne være designer. Det var så fedt, at det var noget kreativt der virkelig føltes som fri leg. Altså man ved hvad man laver på grund af processen, men man finder selv på det hele". E 14 år

- og se også lige hvad de her to herlige 15 årige gutter sagde:

”..jeg synes håndlavet logodesign var lidt mere spændende end at sidde og downloade andres billeder fra nettet og sætte sammen. Her følte jeg mig lidt som en kok, der lavede det hele fra bunden. Jeg har selv designet det hele – selv min egen typografi og det er jeg egentligt lidt overrasket over at jeg kunne, fordi jeg skriver ikke ret pænt. Men jeg besluttede mig for at se det som en udfordrende tegneopgave”. 

Det sværeste var at komme i gang med at lave ting med hænderne. Det tog meget tid. Det tog længere tid. Men man får en masse ideer hurtigt, fordi de er jo færdige når man har tegnet dem. Og så skal man blive ved indtil man finder på noget der er flot – på computeren er det copy paste, og her er det noget hvor man skal være stædig og blive ved.” 

Det er så fedt at kunne konstatere, at processen har været udfordrende, men ikke for svær – hvad enten testerne er nybegyndere eller øvede. De har hele tiden vidst hvad de skulle lave, men har måtte eksperimentere sig frem til løsninger der virkede. De kom igennem frustrerende øjeblikke og fik problemløst. 

Det bedste øjeblik i interviewene var det her:

Interviewer: "Hvad synes du, at du har lært af workshoppen?"                

Firstmover: ”Jeg har da lært at designe logoer!”.

Vi kan med stor stolthed sige, at vores First Movers har lært lige det vi håbede - og lidt til. Vi kan se, at de har lært at udarbejde og styre efter en overordnet idé (moodboard). De har lært at brainstorme på en ny måde. Og vi kan se, at de er skrappe til at eksperimentere og lege med produktpræsentation. De har problemløst og fået de færdigheder de har, til at slå til. Vigtigst af alt: De har skabt noget de blev meget stolte af. Vi blev også så inspirerede af dem og deres flotte logoer. De lavede ting vi slet ikke havde tænkt på man kunne. Super seje freestylers!

 

 

 

Older Post Newer Post