Vil du ha' et bud på en bæredygtig julegave til en teen?

Vi har fundet et bæredygtigt glimmer-sæt til ansigtet og pakket det ind i genbrugsmaterialer. Den store pompon'en er lavet med oeko-tex certificeret uldgarn. 

Måske er det en bæredygtig idé du kan bruge?

Har du en teen, som både vil passe godt på planeten - og som kan lide at udfolde sig kreativt med sminke?  

Glimmer er egentlig generelt noget skidt! Almindeligt glimmer er mikroplast og noget miljøsvineri, fordi det ender i maven på havets dyr. Det her fine lille EcoSparkles sæt er i midlertid biologisk nedbrydeligt, så det er også festligt for planeten. 

Gaven er pakket ind i "støvlepapir" (det papir, som er puttet i sko og støvler når man køber dem).

Papiret har vi strøget forsigtigt, så det er blevet lidt mere jævnt og glat. Det må godt være lidt krøllet så det får et lidt råt look.

Det der med at stryge papir har vi lært af vores bedsteforældre. 1. juledag kunne de godt lide at stryge brugt gavepapir og silkebånd. Så blev papiret rullet op på et paprør og stillet ind i skabet til næste jul. Det kunne vi godt selv gøre mere af!

På "støvlepapiret" har Asta på 9 år tryk et fint mønster med vores Mix and Match ansigts-stempler og hjertet fra ordstemplerne.

Gaven er blevet udsmykket med en stor pompon i øko-tex certificeret uldgarn. Den er lige til at tage af og sætte i en nøglering eller på en taske.

Sådan lavede Asta sin pompon:

Først lavede hun 2 pompon cirkler af pap fra en morgenmads-æske.

Cirkelformen har hun tegnet med vores geometriske skabelon fra t-shirt-æsken. Du kan også bare bruge fx et glas og en rulle tape. Fordelen ved selv at lave sit eget pompon værktøj er, at du helt selv kan bestemme hvilken størrelse den skal have.

Så er det bare at lægge de to cirkler ovenpå hinanden og vikle garn jævnt rundt. Asta har lavet et lille mini-garnnøgle, der kan komme igennem hullet.

Denne her pompon skal være to-farvet så derfor har hun først lavet det lyserøde lag. Bagefter har hun så bundet det hvide garn på det lyserøde, og forsat med det hvide garn indtil der ikke var mere hul i cirklen.

Så klippede hun kanten op og bandt en snor stramt ind i midten af de to skiver (med et råbåndsknop - det holder bedst). Tilsidst klippede hun papskiverne af.

Til allersidst skal pompon'en lige klippes lidt til så ujævnhederne kommer væk.

 

og så bare bindes på pakken...

 

 

 

 

 

 

 

 

Older Post Newer Post