Få mere hyggetid - gør det let at gi' en hånd med!

I julen skal alle lige gi' en hånd med! Og alle vil jo egentligt gerne hjælpe lidt til, så der bliver mere tid til at være sammen. 

Vi har et enkelt system: Køkkenlåge-metoden.

Alle opgaver bliver sat op på en køkkenlåge. Det gør det let at få overblik og finde sin næste praktiske opgave når man er færdig. Det bliver også meget synligt, hvor hurtigt det går når man hjælpes ad. Flokken af lapper bliver hurtigt mindre og mindre.

Vi laver helt enkelt dagens to do liste, som konkrete opgaver på post it lapper og sætter op på en køkkenlåge. Så vælger hver især selv opgaver fra "puljen".

Der er tre regler: 1) Alle hjælper til til vi er færdige. 2) Der står godter på køkkenbordet ved opgave-oversigten og 3) Der er musik eller Mads og monopolet til arbejdet.

Det fungerer utroligt godt for familiemedlemmer, der er vant til at udføre alle mulige slags opgaver.

VIP: Tilføj ikke flere og flere slapper undervejs - det er demotiverende! Få det hele på fra starten.

Familiens yngste på 9 år har sin egen "skrumpeliste" (listen bliver mindre og mindre når hun river de færdige opgaverne af sedlen).

Hun er ikke vant til at gøre rent på toilettet og sådan nogle ting, som husets teenagere har rutine i. Hun har sine egne opgaver, men synes nu også det er ret fedt at snuppe et par af "de store opgaver". I dag har hun fx selv været nede med pant og købe mere gavepapir i Netto.

PS Det fungerer også med folk man ikke er i familie med :-)

 

Older Post Newer Post