Lav en kæmpe rosette-stjerne - den behøver ikke være perfekt for at være fin.

Det er ikke svært at lave en kæmpe rosette-stjerne. Der er mange folder der skal foldes, så det tager tid. De enkelte opgaver er lette. 

Du skal bruge:

  • Ca. 12 stykker papir i A4 format. Enten tegnepapir eller sider fra gamle blade, der er skåret til. Du kan også lave dem i den størrelse bladet har, men så skal du måske bruge lidt mere end beskrevet her. Men prøv dig frem. Det er OK nemt at justere senere, hvis der var for mange eller for få folder i cirklen. 
  • Et stykke ståltråd. Ca 20 cm.
  • En skarp saks.
  • En spids syl eller stor nål, der kan prikke huller.
  • En god limstift.
  • En tang til at klippe ståltråd.
  • Blæk eller flydende akvarel maling, hvis du vil dekorere, som her i beskrivelsen.
  • To små runde skive pap - evt. guldfolie. Vi har beklædt pap fra emballage med guld gavepapir. 
  • Et bånd til ophæng. Ca 80 cm.

 Det første du skal gøre er at folde alle ark på langs og så op til hver side så du har et W eller et M (afhængig af hvordan du vender det).

Lim alle ark sammen til en lang række start med at løgge det første så det ligner et M og lim et papir på der ligger som et W -og skift skift helt regelmæssigt mellem M og W - altså MWMWMWMWMWMWMW så det passer med at når du samler som cirkel så er det M, der møder W :-)  Så bliver dine folder super flotte. Det var den første fejl vi - lidt uopmærksomt at lime så det enten blev to folder, der sad sammen - eller en flad flap. Så ved vi det - stay focused!

Vi fik også lavet for mange folder! Du kan se på vores, at den er tættere i folderne forneden end oppe. Vi har endda pillet 8 folder af igen. Less is more med rosetter!  Vi går efter34 spidser/17 folder næste gang :-)

Når du har lavet alle folder og limet sammen så skal du til at klippe mønster. Klip hver fold i spids og nogle hak ind forskelige steder. Tag fx 3 folder af gangen og så brug den bagerste til at lægge oven på de næste to som skabelon. Sådan kan du stille og roligt arbejde dig igennem de mange folder. Det er ret let og det gør ikke noget at det bliver lidt rustikt, Det ser fint ud til sidst. Du har bare brug for et stort bord at arbejde på.

 

Du skal også prikke et hul i papiret forneden midt på til at trække ståltråd igennem, når du samler stjernen til sidst med en ståltrådsring.

Når du har samlet stjernen, kan du se om du har ramt det rigtige antal folder. 

Træk så ståltråden igennem alle huller og slut af med en snoning. 

Da vi var nået hertil fik vi øje på en krukke royal blue blæk og tænkte, at det ville pynte. Bare sådan tilfældige sprøjt med en pensel. Husk at papiret skal være helt tørt før du går videre - når det er vådt går det lettere i stykker i folderne (hvis der har ligget blæk nede i en fold, fandt vi ud af)

 

 Lav nu to pap-skiver. Vi har tegnet rundt om en bøtte bagepulver fra køkkenskabet. Det er ikke så vigtigt helt præcist, hvor stor den bliver. Man kan, som vi har gjort, beklæde med guldpapir/gavepapir. Stik hul i midten af hver skive. Træk et stykke ståltråd igennem midten af rosetten. og afslut med en "krusedulle".

Træk båndet igennem den ståltrådscirkel,de der løber gennem alle folder. Og så er den færdig. (Blæk, gavepapir og bånd er alt sammen købt hos Stelling på Nordhavn.)

Og voila første stjerne forsøg er færdigt!

Næste gang bliver det i tilskåret sider fra magaziner med lidt stivere papirkvalitet. Måske også i flere lag og med perleafslutning. Som de her, der hænger i vinduet hos Carl Nielsen Smørrebrødssted på Nyhavn.

Det var ret sjovt at lave. Og man kan sjusse slig lidt frem og eksperimentere sig frem til det - lige noget for os!

 

 

Ældre indlæg Nyere indlæg

0 Kommenter

Der er ikke kommenteret endnu - du kan blive den der starter en hyggelig tråd.

Efterlad en kommentar

Bemærk at vi lige gennemgår kommentarerne før de bliver synlige for alle