Første produkt: Logodesign for teens - brug hænderne

Det er en fantastisk følelse at være nået så langt, at vi kan sende produkter ud af butikken til glade kunder. Nu har vi meget længe arbejdet på at putte "afprøv dig selv som designer" i æsker - og nu kan æskerne komme ud og gøre en forskel - og forhåbentligt give en masse store børn og unge mennesker en solid følelse af kreativ selvtillid.

Vi har lavet ItchBox Studios helt egen logo designudfordring, som en workshop-in-a-box med alt hvad der skal bruges til at skabe helt unikt håndlavet logodesign.

Udfordringen er lavet sådan, at teens kan få lov til at være kreative hjemme på værelset eller i sommerhuset lige når de har lyst. Med de medfølgende trykte instruktioner i æsken og videoinstruktioner på youtube er det muligt at arbejde selvstændigt i eget tempo  - enten helt skærmfrit eller med hjælp online.

Det er bare at åbne æsken og gå igang med at tænke som en logodesigner.

Freestyling er centralt - og det er muligt med et overordnet-roadmap og konkrete design-værktøjer. 

I æsken er der alle de materialer man skal bruge, men det er egenligt ikke det mest interessante. Materialerne er selvfølgelig udvalgt til at gøre workshoppen sjov og inspirerende. Men det virkeligt interessante er, at der også er et proces-roadmap og nogle helt basale designværktøjer, som er nemme at lære - og som hele tiden fører videre til næste step i designprocessen. Det giver din teen's kreativitet en meningsfyldt inspirerende ramme og styrker hans/hendes kreative kompetencer.

Designværktøjerne er grundlæggende og uundværlige, fordi de gør din teen i stand til at arbejde systematisk med at visualisere egne ideer. Helt simpelt få dem ud af hovedet, ned på papir - og arbejde dem hele vejen til et færdigt produkt.

Gør den overordnede idé synlig med et moodboard

Når din teen arbejder med "Logodesigneren", er han eller hun en junior-designer, og opgaven er at designe et logo til en strandbar. Den første opgave er at finde på og visualisere den overordnede idé til strandbaren: Hvor skal den ligge?, hvad skal der være på menuen? etc. Det skal selvfølgelig være gennemtænkt så det tiltrækker jævnaldrende unge mennesker.  Til den opgave får man et billedark, som man kan klippe de billeder, der illustrerer ideen ud af - og sætte på et *moodboard. Moodboardet  bliver en collage, der giver et overblik over den overordnet ide/koncept. Det er det styreredskab man kommer til at arbejde efter hele vejen igennem.

* Moodboard: En collage af billeder, materialer, tekst etc. som udtrykker en særlig stil eller et særligt koncept. Man laver et moodboard, der udtrykker kernen af et brand.

Trin for trin skaber man navn, bomærke og skrifttype 

At tænke visuelt og arbejde systematisk er vigtigt når man er designer, og også når man er junior designer i ItchBox Studio. Både det at kunne lave en kryds-brainstorm, hvor man kombinerer ideer systematisk, og det at kunne sketche hurtige ideer i en tænk-med-din-blyant brainstom er nogle af grundfærdighederne. Det er færdigheder, som teenagere er meget skrappe til hurtigt at tilegne sig.

Først er det en enorm udfordring at slippe computeren, men de unge kreative hjerner opdager hurtigt fordelene ved at lave ting i hånden. De øver sig og tager udfordringen op. De får de færdigheder de har til at slå til - og de gennemskuer at "less is more". De nyder i øvrigt også fordybelsen og genopdagelsen af egen "håndgribelige" handlekraft.

 

Geometriske stempler er løftestangen

Rigtig mange børn og unge holder op med at tegne når de er omkring ti år. Det gjorde du måske også? Derfor er det også en helt vanvittig udfordring at sige: "nu skal du tegne alt i hånden". Vi har tænkt meget over, hvordan vi skulle løse den hurdle. Vi ved fra vores workshops, at teens og egentligt også voksne mennesker synes det er frygteligt grænseoverskridende at tegne offentligt. De kommer often ind ad døren med oplevelsen "det kan jeg virkelig ikke". Når vi er fysisk til stede er det nemt at guide, men med æske-workshoppen skal man være "selvdrevet". Så vi har løst dette ved at lave geometriske stempler til at stemple *bomærket med - og dermed gjort tegning mindre væsentligt.

En grafisk designer arbejder med geometriske figurer, så der er også en skjult læring i. så arbejder man automatisk med geometriske former og skaber selv figurer. Det er i øvrigt også afsindigt vanedannende at stemple. Det er i den grand en icebreaker, der gør at man kommer til at tage syvmileskridt med sine kreative idéer - og får skabt helt unikke ting man virkelig bliver stolt af. 

*Et bomærke er et grafisk symbol, der kommunikerer en virksomhedens brand visuelt 

Photo-shoot giver logo'et liv

I æsken er der forskellig slags emballage, som man skal bruge til at lave en mockup* til sin logo-præsentation. Det er en vigtig del af det kreative arbejde at kunne præsentere sine ideer - og ikke mindst dele sine idéer med andre.

Det at finde på en inspirerende præsentation er også en sjov kreativ opgave i sig selv. Man kan tage den lette løsning og sætte sit logo på en simpel hvid take away-æske - eller man kan gå all in og lave mad og style sit photoshoot. Der er rig mulighed for at komme lige de kager, den milkshake, det slik eller den sandwich i - som der er på menuen i strandbaren. Og nogle vil endda have lyst til at finde den helt rigtige "location" til photo-shoot'et. Det kan godt være det lyder uoverskueligt, men der er instruktioner og teens er sindsygt gode til at finde ud af, hvordan de kan style til et photoshoot. Det er virkelig sjovt at give logoet liv og nyde sit arbejde på den måde. Det booster skaber-stoltheden.

*En mockup er en fuld størrelse model af et produkt med logoet på så man kan se produktet i sin helhed.

Men ud af 101 gode ideer, hvorfor så lige starte med Logodesign? 

Det er der simpelt: teens optaget af mærkevarer - og logo'er. Der er logodesign over alt i deres hverdag – alle teens har et forhold til et logo - om det er Apple, Greenpeace, Le Fix, Joe and the Juice eller noget 5. 

Derfor er det sådan et godt sted at begynde. Der er en naturlig interesse og forhåndskendskab til funktionen: visuel kommunikation. Det gør at inspirationen og motivationen også kommer indefra. Dermed får kreativiteten rigtig gode vilkår.

Logo er også noget som rigtig mange teens er ret gode til at lave på deres computer. Derfor bliver det meget tydeligt for dem, hvad de får ud af at lave ting i hånden - også selvom det først virker meget svært. Det bliver en a-ha oplevelse, at hænderne nogle gange er det hurtige valg frem for computeren.

Der bliver med andre ord en ekstraordinær god mulighed for at din teenager kan:

  • opleve hvor kreativ han/hun er.
  • finde ud af hvorfor det er fedt at lave noget med sine hænder.
  • freestyle og skabe noget helt unikt fra bunden - ud fra egne ideer.
  • afprøve om design er noget for ham/hende.

Det giver generelt en enorm stolthed at have lavet noget sejt og unikt helt fra bunden. Og det at skabe et strandcafé brand giver også en ide om "hvad nu hvis jeg skulle lave et logo til noget andet - det tror jeg godt jeg kunne nu". Det er det der er kreativ selvtillid.

 

 

 

 

 

 

 

 

Older Post Newer Post