Den kreative proces

For os er det vigtigt at videregive oplevelsen af, at fordybelse i en lille kreativ proces er et sjovt og givende mentalt frirum, hvor man helt selv bestemmer – i en verden, der i høj grad er fuld af skemalagte opgaver, krav og "ringetider".

I ItchBox Studio lærer vi de unge kreative hjerner selv at styre en kort, kreativ proces – det er en simpel udgave af den kreative proces, som vi selv arbejder med i ItchBox Teamet:

Udforskning
I hver af ItchBox Studios workshops skal man først løse nogle opgaver, hvor man udforsker materialer og teknikker. Det er en kort hands-on-introduktion til de materialer, man skal designe noget med.

ideudvikling
Efter udforskningen er man klar til at lave sit eget design. Man bliver ledt gennem idéudviklingsprocessen med konkrete øvelser, som gør, at man til sidst kan lave en prototype af eget design. 

Præsentation
Når designet er færdigt, skal man lave en lille præsentation af sit design, enten ved hjælp af fotos eller en video. Det er den del af arbejdsprocessen, hvor man får mulighed for at tænke det hele igennem igen. Det også sjovt at arbejde kreativt med photoshoots og dele sine idéer med andre.

Denne kreative proces er med til at styrke de kreative muskler